søndag 30. mai 2010

3. plass med opprykk og 5 plass

 • For dere som leste bloggen min i går, - så bestemte jeg meg selv uten å kunne plukke kronblader ..................
 • Jeg SKAL , - prøve meg i freestyle konkurranse i dag, dersom Pønky og Fargo er samarbeidsvillige på stevneplassen før vi skal konkurrere.
 • Så vi dro da tidlig til Ås, for å ha god tid til å lufte hunder, til å miljøtrene og for å roe nervene før vi eventuelt skulle inn å konkurrere. Jeg meldte meg i sekretariatet for å registrere meg, - de skulle se vaksinasjoner og registreingsbevis på begge hundene. Det skulle også trekkes hvilken start vi skulle få på begge hundene. Vi trakk nr 5 og nr 7. Jeg valgte at det var Fargo som skulle starte som nr 5. Fær noe annet fant sted så fikk Nina Haaland klippe snora inn til ringen slik at det ble en offesiell åpning for Norges første offesielle konkurranse i FS / HTM. Deretter fikk vi 10 minutter på banen til å "briefe" hvor vi skulle befinne oss og hvor vi skulle sette rekvisitter osv.
 • Bra at jeg har litt erfaring i å briefe ( banevandring ) flere hunder samtidig fra agility`n. Begge hundene var briefet på noen få minutter. Det eneste jeg trengte tenke på var hvor de ulike øvelsene skulle finne sted i forhold til hva dommerne kunne se eller ikke se,( jeg fant fort ut at at ikke alle dommerne ville se hjørnene i ringen ) og at jeg fikk brukt så mye som mulig av ringen ( dett er et krav for ikke å bli trukket i poeng ) Luftet Fargo en siste runde mens jeg så på de første som skulle inn i ringen. De var jo kjempeflinke!!! Kunne mange flere triks enn jeg kunne med noen av mine to som skulle delta. Jeg vet at det er farlig å stå å se på konkurrentene fordi man da kan psyke seg opp eller ned på det man ser. Men dette var Norgespremiere, og jeg bare måtte titte litt.
 • Den første som var i ringen var Jessica og Sussi. De ( som oss ) hadde valgt en Alexander Rybakk låt, og de var superflinke- NÅ burde jeg virkelig fått prestasjonsangst. Men nei, - jeg fikk ikke det. Vi har vårt enkle fine program, med ro og kontroll i det vi gjør. Selv om vi ikke har så store vanskelighetsgrader på våre program så følte jeg meg sikker på at programmene var gode nok til klasse 1. Men jeg var heller usikker på hundenes konsentrasjon og motivasjon.

Fargo var veldig flink.

Vi danset til " ROLL WITH THE WIND" med Aleksander Rybakk.

En sang som jeg har trent momenter til i hele vinter inne i " Villa Fløyen"

En sang som passer fint til Fargo sine energiske bevegelser, og tempo :-)

Jeg hadde valgt et veldig kort program med Fargo for i det hele tatt å kunne starte med en så ung og ukonsentrert hund. Vi hadde tonet ned musikken etter 1, 10 minutter. Dette viste seg å være veldig smart. Fargo hadde slett ikke konsentrasjon så lenge av gangen, så det ble noen vendinger som han var på vi bort fra meg og som jeg måtte rope han inn igjen etter at han hadde koblet meg ut..

Det er utrolig mye vanskeligere å opprettholde hundens fokus i freestyle enn i agility og vanlig lydighet eller rally-lydighet.

Det som var helt klart var at når Fargo jobbet så jobbet han....................................

Når jeg hadde kontakt som HADDE JEG DET !!!!!!!!

 • Resultat for dagen ble en 2- premiering og 5. plass
 • I freestyle er det tre dommere som skal gi poeng fra 1 - 10 ( likt som i kunstløp ). For at man skal få 1. premie og opprykk til klasse 2 må alle dommere ha en karakter på minst 7,5 på alle tre kategorier ( utførelse, vanskelighetsgrad, tolkning av musikken ) for å få Ti
 • Fargo fikk totalt 22,67 poeng , -
 • Utførelse: Mye god kontakt med også noe feil, - desverre noen glipp av øvelser og kontakt , - Litt ufokusert for dagn ............ 7,2 - 7,0 - 7,2
 • Vanskelighetsgrad : Nok , Gode momenter og god utnyttelse av ringen, - Bra til klasse 1- 7,9 - 7,8 - 7,7
 • Tolkning av musikk: Bra dans og takt til musikken , - Bra - 7,8 - 7,5 - 7,9

Så det er ikke langt unna 1.premie på han . Vi jobber videre mot nye høyder :-)

Bare en hund mellom Fargo og Pønky. Ikke noe problem for meg som er vant med å starte med alt fra 1 til 3 hunder på agilitystevne. Da må man jo være fokusert på hver og en hund og man må briefe handling ut fra den enkelte hunde kunnskap og måte å føres på. Veldig glad idag for denne kunnskapen og evne til å koble raskt over til fokus på nye hund ._)

 • Jeg kan ikke si annet enn jeg var spent på hvordan Pønky ville fungere idag. Hun har vært veldig opp og ned, og som dere sikkert har lest av tidligere blogg, - så har jeg vært veldig i tvil om vi er klare til start.
 • Jeg var veldig VAR på hennes oppførsel idag. Når Pønky smiler som en sol, så vet jeg at hun er "tent" og har lyst til å jobbe. Desverre kom aldri smilet fram i dag, og jeg ble enda mer i tvil på om jeg skulle starte med henne.
 • MEN , - NOE kontakt hadde jeg, og rett før vi skulle inn virket det som hun tok seg opp og vi inntok ringen uten problem.
 • Jeg hadde trent på å entre ringen med kontakt og med løs hund :-)
 • Vi hadde trent på å hilse på å gå fram til dommerbordet og dommerne , for så å gå å finne vår posisjon i ringen.
 • Vi hadde også trent på å holde startposisjon helt frem til jeg gav tegn til at musikken kunne starte.
 • OG - flinke Pønky ble sittende i sin startpossisjon ._)

Vi hadde fin kontakt fra staren av, og det var fint driv i Pønky .

Pønky var rimelig villig til å utføre sine momenter på kommando og litt hjelp av tegn som var fosrøkt å pakke det inne i koreografien vår med bruk av staven

Når vi kom til slutten, - begynnte Pønky å bli frustrert over "IKKE" å få belønningen sin. Vi skulle danse rundt staven, - hver vår vei...........................Dette er jo det momentet som egentlig sitter best i vårt program, men i dag valgte Pønky å stå å spørre meg om når belønningen skulle komme.

Vel vel - jeg var vel ikke helt fornøyd når jeg gikk ut av ringen. Følte kanskje at dette ikke var nor å vise fram i det hele tatt.

Men tilbakemeldingene utenfor ringen var nokså oppmuntrende og jeg forsto at det så bedre ut "utenfra" enn inni mitt hode,

Dommerens kommentarer er

Utførelse : at hun hadde en veldig bra start, men fallt litt ut på slutten, - sjarmerende fremførelse, - fin kontakt, - men med noen feil. 7,7 - 7,5 - 8.0-

Vanskelighetsgrad: God - Bra til klasse 1 , - Gode momenter og god utnyttelse av ringen. 7.8 - 7,5 - 7,8

Tolkning av musikken : Bra , - Gode momenter til musikken, bra kostyme og god bruk av rekvisitt, - bra tolkning av tekst og musikk 8,5 - 8,4 - 8, 5.

Dette resulterte i en . Premiering med totalt 24,0 poeng og en 3. Plass.

Pønky fikk altså første opprykksnapp til klasse 2 ( må ha ett til ) og så fikk vi sølvmerket :-)

Filmer vil etterhver bli lagt ut på NFF .

Akkurat nå er jeg veldig takknemlig for all den hjelp og støtte jeg har fått i min trening med mine to debutanter. Tusen takk . Jeg hadde aldri klart å gjennomføre dette uten så mye støtte fra dere. Takk for at dere har hatt så stor tro på oss og bidratt til at vi klarte å starte i dag :-)

Nå må vi se fremover.........................

Det neste som skal skje i FS er at jeg skal dømme neste konkurranse som skal være i Tønsbergdistriktet i midten av juni :-)

Så jobber vi videre mot nye mål.....................................................................

Jeg har fått utrolig mange tilbakemeldinger i etterkant av konkurransen. På stevneplassen var det faktisk flere som kom bort til meg og skrøt av oss og at vi var flinke.....................

Og en utrolig koselig tilbakemelding om at vi faktisk var den eneste som var i takt til musikken hele programmet...................

Fått flere positive meldinger på Facebook, og er utrolig takknemlig for alle tilbakemeldinger,

Nå sitter jeg og er stolt av mine to hunder som har vært så flinke idag. Og er glad for at jeg tok mot til meg og startet i Norges førset offesielle konkurranse i Freestyle !

5 kommentarer:

 1. Grattis grattis:) Superbra! Heldigvis valgte dere å starte:)Vi er jo med i fanklubben, og veldig glade for å få trene med dere:)
  klemmer fra Anneli og bartene:)

  SvarSlett
 2. Jeg er bare veldig imponert over hva du får til Anniken! Veldig morsomt og lese dine betraktninger av likhetene med andre hundesporter. For tror nok det er mange der ute som ikke forstår hvor mye jobb som ligger bak.. skulle gjerne hatt tid til både frestyle og rally, men når man er der jeg er i agility får jeg rett og slett ikke tid. Har endelig lært meg begrensningens kunst!!! hehe;) du er supertøff..stor klem

  SvarSlett
 3. Godt jobbet, du har vist stort mot. Jeg er stolt av dere - gratulere så mye, og enda litt til!!

  SvarSlett
 4. Gratulerer så mye! Kjempemorro!
  Hilsen Lisa m Eliver

  SvarSlett
 5. STOR grattis til deg Anniken! Dere gjorde det jo alledeles strålende. Attpåtil med TO hunder, bare det er en prestasjon spør du meg. Gøy med opprykksnapp på Pønky. Og søte Fargo, han er jo bare herlig ungdommelig og sjarmerende. Noen måneder til å modnes på, så blir han farlig bra :)

  SvarSlett