lørdag 1. mai 2010

1. Mai

  • 1. Mai er en merkedag for de fleste av oss.
  • For meg er et en agility - stevnedag med mange hyggelige minner. For ca 12 år siden startet MOHK med ag- stevner. Den gang i Nestparken i Moss, - med flott vær og liten påmelding ( tror det var ca 135 starter ) . Jeg visste ikke mye om det å arrangere stevner den gang, og da jeg påtok meg jobben med å organisere dette for første gang, - ja da ble det så mye stress at ryggen min gikk helt i lås. Jeg husker at jeg ikke klarte å bevege meg, - at jeg var hos fysioterapaut kvelden i forkant, og der møtte noen av mine "arbeidere" opp for å få en repitisjon av oppgaven som var gitt til dagen etter. Spenningen var til å ta og føle på, da jeg ikke visste om jeg klarte å fullføre oppgaven min dagen etter.......................
  • Heldigvis gikk det slik at jeg klarte å møte, - og organisere stevnet selv. Men jeg hadde jo også meldt på Zippo. Det gikk selvsagt ikke, og jeg sendte Zippo ut med Grete K. slik at laget ikke ble strøket på grunn av meg.
  • Jeg husker været, - sol og atter sol. Dette været hadde vi faktsik i flere år da vi hadde arrangementet i Nesparken. MEN ,- etter noen år måtte vi flytte stevnet til Ørebanen. Dette fordi det ikke fantes parkeringsplasser til alle i Nesparken lenger .
  • De årene vi har hatt stevnet på Ørebanen har ikke været vært like snillt med oss......... Det første året var det mere svømmebasseng enn agilitybane. I liten klasse var det håpløst å gå slalåm. Dommeren var ikke til å rokke, når han hadde tegnet banen slik, - og de søte små måtte gå slalåm med vann opp til skuldrene for å komme seg igjennom..................
  • Det var ikke såååååå illle i dag, - ,- ,- ,- ,- - ??
  • Men det var skikkelig dårlig vær!!! Regn og regn og atter , - og i tillegg en isvind fra NORD og bare noen få varmegrader . Hva får egentlig oss agilityfolk til å bli hjemme????

Jeg tok en gjentagelse fra min deby på Mossestevnet............................

Ryggen sviktet og jeg klarte ikke å påta meg den jobben jeg hadde sagt jeg kunne utføre.

Men jeg følte jeg måtte møte opp og bidra --------tenk om det var krise på grunn av meg, - men jeg ble ikke tildelt noen jobb når jeg først meldte meg.

Utrolig deilig å se at jeg slapp å måtte stresse meg igjennom dagen med den vonde kroppen min.

Fikk med meg litt agility og fikk pratet med noen gode venner også .

Det var godt å kunne avslutte dette nårjeg følte at kroppen var mettet.............

Etter en hvil og litt mat hos min snille mamma, - dro jeg hjem og tok med meg en og en hund ( 4 stk ) utenfor i hagen for en liten økt eller to- - fire .

Scott fikk faktisk 4 økter i kveld. Den første økten trente vi på fokus fremulike hinder med selvkontroll og diverse startprosedyrer. Det er mye å hente på denne treningen når jeg ser hvor mye de som går med bc har problemer med starten sin....................................

Andre økt trente vi løpende mønefelt med ulike ( fra forskjellig hinder og vinkler ) oppgangsfelt-vinkler og selvstendig opphenting av hinderet. Samt at jeg beveger meg bort fra hinderet, - forbi hinderet, - venter bak hindere osv.............. uten av gutten slurver med å løpe feltet helt ned hver gang.

Tredje økt trente vi på tunnellinnganger ( forfra og bakfra den bøyde tunnellen ) i fart fra diverse andre hinder og det å få korte svinger ut fra tunnellen til ulike andre hinder.

I fjerde økt var fokus at han skulle kunne fullføre slalåmen selv om jeg snudde og gikk opp mot starten igjen mens han skulle fullføre slalåmen.

Veien er lang for oss, med de ambisjoner jeg har før jeg starter med Scott i konkurranse.

Veien til agility-debut er lang, - men stadig kortere ....................................

Jeg vet at mange andre starter med sine hunder lenge før meg. Jeg er nok noe spesiell i forhold til hva jeg forventer meg av mine hunder og meg selv før jeg starter.

Dette har nok mye med erfaring å gjøre. Jeg har startet med 7 hunder i agility. Omsider har jeg forstått at jeg med alle mine tidligere hunder har startet for tidlig og med for urutinerte hunder til at jeg kunne nå helt til toppen med disse.

Derfor vil jeg gjøre ting litt annerledes nå, - så får tiden vise,,,,,,,,,------------...................

1 kommentar:

  1. Den svømmende slalåmen som enkelte ble utsatt for, har jeg heller ikke glemt .... :-) Sees neste helg!

    SvarSlett