søndag 2. august 2009

Søndagsmiddag og trening

Søndag fikk vi middagsgjester :-) Anniken sin pappa "Paul" , og hans samboer, Gerd , - kom på besøk. Etter en lang periode med dårlig vær, sto værgudene på vår side igjen. Vi kunne sitte ute å kose oss med middag og dessert. På menyen sto bl.a. fersk kantarell fra skogen vår, og til dessert friske skogsbær, - blåbær og bringebær som Anniken høstet i går. Pønky og Minni fikk være med på samværet ute på terassen og koser seg sammen på sofaen.
Her er Paul sin samboer Gerd. Hun koser seg ute på terassen i sommersolen.
Etter gjestene hadde reist hjem dro vi til Råde for å trene agility. Det startet som vanlig ( i fint vær ) med grilling og hyggeligsamvær. Mens grillen trengte litt tid til å bli klar, bygde vi to kombinsjoner. Marianne hadde bedt om å få trene på hinderdiskriminering, - fremmadsending med avbrekk på nest siste hinder, - og jeg selv trengte både slalåminnganger, fremmadsending og hinderdiskriminering. Disse to kombinasjonene ble en blanding av alt. Gjermund trente Fargo på bommen, tunnellen, pølsa og det nye hinderet som ble trent i dag var slalåm med bøyler. Han hadde på båndet, og Fargo ble stoppet hvis han prøvde å gå feil. Det sto en skål i enden med pølser i, som ble belønning for å gå riktig :-)
Etter tre økter på dette hinderet begynte faktisk lillegutt å søke pinnene i slalåmen riktig av seg selv!!!! Dyktig liten gutt det ;.))
Scott ble trent mange økter i slalåminnganger fra diverse vikler og ulike hinder ( som i Moss for en uke siden ). Han begynner virkelig å forstå hva det dreier seg om og vi fikk utviklet oss veldig bra på dette. Etter en god pause gikk vi løs på den andre kombinasjonen bestående av lang fremmadsending, hinderdiskriminering ( møne, vippe og pølse ), og føringsvalg, Vi fikk med oxer etter tunnell og både rett og buet tunnell. Vi fikk også trent på stjerne og avstandskommandoer.
Mye bra trening denne kvelden !! Scott er utrolig dyktig, men jeg må lære meg at han trenger mer støtte enn jeg tror han må ha ( enda ). Målet om at han skal være selvstendig må jo bygges over tid, -ikke sant ??
Nå gleder vi oss veldig til kurset vi skal delta på med Petter Nordlien om et par ukers tid for å få tilbakemeldinger og få trent litt nye kombinasjoner ( ikke bare mine egene ) :-)
Pønky hadde også noen fine økter på banen i dag :-)
Hun beviste nok en gang at hun elsker å trene agility. Hun er enda bedre på slalåminnganger enn jeg egentlig trodde og hun følger meg utrolig bra når jeg fører henne igjennom en hel bane på 20 hinder. Når hun får tatt ut splinten i kneet ( kanskje i september ) kan vi trene opp hennes hoppeteknikk slik at vi etterhvert kan konkurrere også . Det gleder jeg meg virkelig til !!
Minni var ikke i treningsmodus i dag. Derfor ble det bare et par korte økter med bommen som hun elsker å gå, og på slalåmen som hun begynner å bli mer og mer trygg på. Hun er veldig sikker på inngangen og snart kan vi sette hinder foran slik at vi får fart inn i slalåmen.

2 kommentarer:

  1. Så flinke dere er til å trene :) Inspirerende - selvom jeg ikke driver med ag. Nesten så man får lyst til å prøve...

    SvarSlett
  2. Ja du burde prøve en gang du også :-)
    Det er faktisk veldig gøy, og jeg tror nok Marte også ville blitt en flott agilithund. Hun er jo full av fart og glede pluss at hun er lydig.
    En fantastisk utgangspunkt :-)

    SvarSlett