fredag 31. juli 2009

Onsdagstrening i Råde

Det går i agilitytrening for tiden, og tiden strekker ikke til så mye annen trening med hundene.
Onsdag tok vi en ekstra trening i Råde sammen med Marianne og Jan fordi det var meldt så dårlig torsdagsvær ( regn og storm ). Gjermund ble også med og fikk trent Fargo i å holde fokus mens det trente hunder på agilitybanen. Det gikk veldig bra, og Fargo følger fint med. Han fikk også noen runder gjennom tunnellen og pølsa på agilitybanen. Som nytt hinder denne dagen fikk han bryte barrieren på bommen. Første gang over stoppen han på toppen og syns nok det var litt høyt ned, men med litt hjelp fra Marianne gikk han greit over hele bommen. Neste runde over gikk det litt bedre, men temmelig sakte. Tredje runde satt han opp farten og syntes det var helt greit ;.)
Pønky fikk trent et par økter. Hun har virkelig satt opp farten og nå ser hun ut til å syns at agility er helt topp!! Hun har løpende felt på bommen, og det fungerer helt perfekt. Vi slet litt med slalåminngang i dag, så vi satt på bøyler for å slippe å feile så mye. Hun er ikke helt trygg på å gå pølsa uten hjelp første gang hun kommer til den, men etter et par hjelperunder går hun den selv. Selvstendigheten på opphenting av pølsa er helt fantastisk :-))
Vi trenger å trene på handling som er vårt svakeste punkt nå.
Minni fikk også trent et par økter. Hun elsker bommen, så hun vil helst ikke gå av feltet når hun kommer dit :-0, men det må vi bare jobbe litt med. Hun er jo forholdsvis fersk i å gå til hinder etter bommen. Hun trente på sitt og bli sittende foran første hinder. Jenta mi begynner å bli så rask at jeg må trene henne til dette for å kunne være litt ute i banen selv når det er behov for det. Ellers trente vi på slalåm igjen. Hun forstår greit hvordan slalåmen skal forseres, og blir litt tryggere for hver gang hun går. Minni er nesten like flink som Pønky til å hente opp pølsa fra alle kanter, og i tillegg er hun mer sikker på å gå igjennom uten hjelp.
Vi trenger å trene mer på handling i bane nå som hun begynner å bli god på enkelthinder.
Scott har begynt å " glemme" litt av det han kunne tidligere ( puberteten er morsom :-O ) så denne kvelden fokuserte vi en del på tunnellen. Han ble bygget opp til å hente inngangen i rett tunnell fra ulike vinkler og avstander kun på kommando ( ingen signaler ). Deretter buet vi tunnellen igjen og gjorde det samme helt til han kunne stå å hente inngang fra baksiden av tunnellen.
Vi forsøkte også å trene diskriminering av pølsa og tunnellen men pølsa var ikke festet i grusen så han dro duken skjeiv og satt seg fast flere ganger. Han mistet slett ikke motivasjon eller motet selv om dette skjedde flere ganger, men jeg valgte å avslutte denne treningen for at vi ikke skulle få for mye negativ trening.
Vi trente også litt på fart over bommen med raskere nedgang til feltet. Jeg syns det begynner å bli litt bedre passering nå, men tror vi har enda litt å hente på dette hinderet.
I dag var Scott utrolig dyktig på å ligge løs på sidelinjen å vente på sin tur til å trene.
Han lå faktisk med hodet helt nede og glippet med øynene. Klart dette er en slitsom og konsentrasjonskrevende trening for han.
Treningen vi har hatt med selvkontroll har vært veldig vellykket og han begynner å bli trygg. Han vet nå at hvis han bare er flink til å ligge å vente så blir det hans tur til å trene ( belønningen for å bli liggende ). Han er også 99,9 prosent lydig på å bli foran starthinder til kommando. De få gangene han ikke har ventet på kommando har det vært jeg som har gitt dårlige signaler om å bli sittende.
Lise Hansen sendte meg en link til en film på youtoube av en bordercollie som virkelig kan sin jobb med henting av hinder på agilitybanen. Takk Lise!
Denne liker jeg !!
Målet mitt er å få hundene til å gå like bra, men at jeg skal følge hunden litt mer.
Langt frem dit men det er gøy å trene så får vi se hva vi kan få til :-)

1 kommentar:

  1. Hei, Anniken! Så koselig å se deg her i blogglandia - du kommer til å bli en av mine favoritt-blogger....Elsker å les om hvordan du trener agility med hundene dine...og ikke minst se mange flotte bilder med dem "in action"....og så kan jeg samtidig snappe opp noen treningstips...

    Hilsen Camilla, Snorre og Dimma

    P.S. vi ses til høsten (...eeeh...august..):-)))

    SvarSlett