tirsdag 20. juli 2010

Verdens beste SCOTTE

  • Sommer er ferietid for mange her i Norge. Her på Fosserød jobbes det fremdeles. Gjermund har jo aldri ferie fra sin jobb, men han kan jo ta med seg jobben på ferie om han vil. Jeg jobber noen timer i uka i dyrebutikken fremdeles, men skal ha tre uker ferie i august. Om været blir bra, - planlegger vi en fjelltur.
  • Inntil det, - familie, jobb, hus og hage, - + trening på hundene.
  • Det er mest agilitytrening med Scott om dagen. Vi har hatt mange flotte økter den siste tiden, og han blir bedre og bedre i det meste. Vi drar litt rundt å trener på mange forskjellige steder, og har på den måten klart å generalisere en del av føringsteknikkene på hoppehindere. Vi må av og til gå tilbake på grunntrening uten hinder, - og på ett og to hinder igjen. Det er vel noe man med fordel kan gjøre hele hundens karriere.
  • Stakkars Scotten min, - det er ikke lett å skillle mellom de 15 ulike grunnelementene i føringer som jeg prøver å lære han. Han forstår de godt hver for seg, men har litt problemer med å forstå når de blir brukt " hulter til bulter" . Og så må han slite med en gammel dame som ikke er så rakt i reaksjonen lenger og kommer med for sene kommandoer og er for sen i forflytningene. IKke rart det koker over av og til .-)
  • I tillegg til føringsteknikker skal han jo lære å være selvstendig på alle type hinder i både innganger og utganger -Fullføre alle hinder riktig selv om jeg drar avgårde i annen retning.
  • Dette begynenr å fungere bra på de fleste hinder, men vi henger litt igjen i slalåmen og på mønet. Mønet er vanskelig fordi jeg til tider blir usynlig for han når han skal fullføre feltet ned. Men vi gir ikke opp så lett :-) Er på god vei og fortsetter med mønetrening hjemme i hagen.
  • Jeg setter store krav. For å bli virkelig GOD så er det utrolig mye som skal læres inn, og det er veldig mange små detaljer for han å forstå. Jeg har en lang vei å gå for å oppnå målet mitt, men det er moro å trene sammen med han , og det er jo tross alt det viktigste. Om målet aldri kommer, så er det uansett moro :-)
  • Scott har stor motivasjon og fart på trening , og utrettelig på banen. Han er en gutt i utvikling, og det virker som han er sent "ferdig" og fremdeles litt valpete i sine bevegelser og oppførsel.

Men han er utrolig rolig hjemme. Han er en skikkelig kosegutt og verdens snilleste. Det er aldri noe bråk med han og andre hunder eller hans oppførsel ovenfor mennesker ( alle aldre ). Han er myk som en karamell inni, men hard som en nøtt uttapå. En vanskelig kombinasjon å håndtere riktig når man skal trene agility. Men han er verdens BESTE SCOTT!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar