lørdag 27. mars 2010

En solid Plattform

 • I Canis nr. 6 / 09 skrev Michele Pouliot om PLATTFORMTRENING. Hun beskriver hvordan man kan gi treningen et løft ved hjelp av ulike plattformer.
 • Plattformtrening er ikke noe ukjent begrep. De fleste har vel sett elefanter sjøløver og løver som gjør kunststykker på ulike plattformer?
 • Jeg har trent hundene mine på plattform et par års tid, og det er ingen tvil om at de elsker å hoppe opp på en plattform. Den er jo "klikket inn" selvsagt, og da er jo alt moro :-)
 • At en plattform kan være brukbar til så mange forskjellig ting, fant jeg ikke ut før jeg leste om det i Canis. Det står også litt om hvor stor plattformen skal være til de ulike bruksområdene. De anbefaler en
 • * ståplattform
 • * sittplattform
 • * bakpartsrotasjonsplattform
 • * frampartsrotasjonsplattform
 • Plattformen blir en trygg plass for hunden. og det blir enkelt å lære hunden å utøføre øvelsene på avstand fra fører. Brukeområdet er mange. Det kan brukes i de fleste hundesporter. Jeg har nok ikke vært flink nok til å benytte meg av alle de fordelene som plattformen kan gi meg i treningern. Derfor har jeg de siste dagene tatt tak i dette, og det med forbausende raske resultater. Spesielt i FS treningen min med Fargo ( bilder nederst ) Her er noen forslag til hva du kan bruke plattformen til...................... Man kan trene felt-trening i agility på en kasse ( plattform) Eller trene på at hunden skal gå rundt kasse med bakbena på kasse og forbena på gulvet. I det siste tilfelle ville jeg nok hatt en litt lavere plattform til Minni. Man kan trene inn en sitt, - og på at hunden skal bli sittende selv om fører gjør andre "rare" bevegelser eller øker avstanden fra hunden i ulike vinkler fra hunden. Man kan trene inn skifte mellom ulike øvelser med avstandskommando. Man kan trene at hunden skal stå med forbena på plattformen med bakbena på bakken, og gå rundt plattformen med bena plassert slik. Man kan trene inn nye øvelser, og avansere raskere med avstander og ulikefører- posisjoner. Denne øvelsen ( sitte bamse ) har Fargo "lært" på tre korte økter på plattformen
Man kan bruke plattformen til å få hunden til å skifte mellom ulike øvelser på samme plass. Fargo beveger seg rett fra "sitte bamse" og opp " på to ". Enda en øvelse han har " lært" å utføre på noen få økter på plattformen. Man kan trene inn en trygg dekk, - og bli-possisjon. + øke avstanden fra hunden raskere enn i trening uten plattform.
 • Man kan bruke plattformen til å trene retningsanvisninger etter hoppehinder i agility.
- Man kan bruke plattformen til å trene inn riktige posisjoner i HTM - Man kan bruke plattformen til å trene hunden i å gå / løpe fra føreren. - Bevisstgjøre fremben og bakbensbevegelser. - Man kan benytte seg av plattform for å trene inn mange fine FS øvelser. - Man kan også bruke plattformen til mange av Rally-lydighetsøvelsene. - Man kan trene avstandskontroll.
 • Når man trener plattform er det en fordel belønne hunden i øvelsen på plattformen slik at hunden ikke lærer at den skal ut av plattformen for å få belønning.
Dersom du bruker klikker, bør du trene hunden til å kunne vente i possisjonen, slik at det er du som går frem og belønner, at det ikke er hunden som kommer til deg.

1 kommentar:

 1. Du er så flink flink flink flink fliiiiiink :)
  klikk og belønning til deg (valgfri)
  klem

  SvarSlett