mandag 6. desember 2010

Nissen og Kjerringa

Kulden har satt en stopper for mine treninger. Både freestyle og agility. Men vi hadde jo trent ganske mye før kulden satt inn, så jeg håpet at freestyleprogrammene våre satt godt nok til at vi skulle klare å gjennomføre i konkurransen i Drammen på søndag

Søndagen startet utrolig dårlig. Tett snøvær og ubrøyta veier. Jeg kjørte i 30 - 40 km/t. de første 4 milene og lurte veldig på om jeg skulle snu og gi opp. Men det var så lite trafikk, og jeg tenkte at det var utrolig dumt hvis jeg ikke fikk prøvd Fargo sitt juleprogram ""Hei Hå nå er det jul igjen" etter å ha trent på dette i så mange uker. Jeg hadde også stor tro på at Pønky sitt ny-koreograferte program til "Kjerringa med staven" kunne gi oss siste opprykket til klasse 2.

Så jeg sneglet meg videre til Drammen hundepark. Et stort oppvarmet drivhus med kunstgress som underlag. Lyst og fint var det også. Men lyset var litt rart, og det var vanskelig å få gode bilder . Min gode venninne Inger Esther var så snill og fotograferte, hun hjalp meg å lufte hunder i det 13 grader kalde været utendørs, og vi fikk oss en trivelig samtale over litt varm mat før jeg dro hjem igjen. Takk for god hjelp!
  • Det er jo alltid spennende å konkurrere med hund. Dette var intet unntak. Men - jeg syns det er utrolig moro og klarer å glemme at det er publikum og dommere tilstede når vi fremfører. Pønky var virkelig på nett med meg, og klarte stort sett å holde fokus gjennom hele programmet.

Pønky kan ikke mange eller vanskelige momenter, men de hun kan gjør hun fint og med en utrolig sjarm og utstråling. Her danser hun rundt staven.

Kjerringa med kjeppen - hoppa over bekken.......................

Og siden dette var en konkurrranse der det var oppfordret til høy nissefaktor, - hadde vi også trent inn at Pønky skulle gå et par runder rundt (medbragt) juletre for å få forflyttet oss rundt i nringen.
Avslutningsvis rygger Pønky i kryp mens musikken dør ut.........................
Resultat: 1.premiering og 2. Plass. Opprykk til klasse 2.
Poeng: Utførelse 7,9 og 7,9
Vanskelighetsgrad:8,0 og 8,0'
Musikk og fortolkning: 9,0 og 9.1

I freestyle blir rekkefølgen på startene trukket rett i lforkant av konkurransen. Pønky startet som nr. 2 og Fargo skulle starte som nr. 4.

Dette er litt av en utfordring når man har to hunder i samme klasse.Rekvisitter skal skiftes, kostyme skal skiftes og hund skal byttes på kort tid. Og så skal man omstille seg og huske neste program.

Vi hadde ankommet Drammen mye senere enn jeg hadde håpet, og jeg hadde ikke fått tid til å aklimatisere Fargo inne i hallen før vi skule starte. Dette lærte jeg masse av !!!

Denne unge ivrige gutten min skullelle helt klart hatt en halv time på seg til å "lande" før vi skulle i ringen. Men det får vi ta som en lærdom at vi ikke gjorde denne dagen.

Fargo var IVRIG og det kokte rimelig over underveis. Julesangen har et høyt tempo, og vi hadde en heftig koreografi med mange flere momenter enn Fargo fikk til denne dagen.

Dette må jeg nok også ta med meg i videre planlegging av nye program.

Bildene viser iallefall en groenendael i høyt tempo og med god kontakt.
Når Fargo er med , - så er han flink!! Her går han slalåm mellom bena mine.
Avslutningen satt fint! Fargo rygget fra meg, - satt seg ,- og satt seg opp i bamse mens jeg tok av meg nisselua :-)
Resultat: 1.premie og 3. plass Første opprykk til klasse 2,
Poeng: Utførelse: 7,5 og 7,5
Vanskelighetsgrad: 7,5 og 7,7
Musikk og fortolkning: 8,0 og 8,0

2 kommentarer:

  1. Så bra, Anniken! Håper vi får se programmene deres en dag!! Moro! Dere er flinke :O)

    SvarSlett
  2. Her var det mye kreativt og kult! Og gratulerer med fine poeng :D

    SvarSlett