mandag 15. november 2010

Finnmarkshelg

 • For noen uker siden fikk jeg en forespørsel om å være sensor på en NKK trinn 1 eksamen. Det var Porsanger hundeklubb som skulle holde kurs, og de hadde ikke klart å skaffe sensor til eksamen etter endt kurs.
 • Dette hørtes både spennende og morsomt ut, og jeg tok utfordringen på strak arm.
 • Det er ca 25 år siden jeg sist var i Finnmark, og da bare som turist. Jeg hadde ingen erfaring med hvordan hundemiljøet var så langt nord, og syns derfor det kunne vært morsomt å bli kjent med folk og hunder i et nytt miljø.
 • Instruktøren på dette kurset skulle være Rita Rasmussen, og vi gikk faktisk på samme agility-trinn 2-kurs i Oslo i 1997. Jeg hadde ikke truffet Rita siden da, og syns også det ville bli koselig å se henne igjen .-)
 • Sent fredag kveld ankom jeg Porsanger etter en reisetid på åtte timer. Litt venting på flyplassen på Gardermoen fordi jeg hadde gardert meg . Jeg tok for sikkerhets skyld en buss tidligere enn nødvendig. Men etterhvert fikk jeg en fin flytur til Tromsø med SAS på litt under to timer. Bare noen minutter senere satt jeg på et av widerøe`s minste propellfly , og etter ca 40 minutter var jeg i Lakselv. Nærmere bestemt Banak flyplass i Porsanger.

Rita kom å hentet meg på flyplassen og fikk meg installert på Porsanger vertshus. Rommet var fint, og det tok ikke lange stunden før jeg sov som en stein.

 • Jeg voknet opp til snøvær og litt dårlig sikt. Desverre fikk jeg ikke sett skikkelig hvordan utsikten var fra rommet mitt. Men noe fikk jeg da sett.....................

det var en bussholdeplass rett utenfor vinduet mitt, og der var det tre passasjerer som ventet på at bussen skulle komme........................................

Når jeg tittet rett over veien for mitt rom var det heller ikke noen tvil om hvilket fylke jeg befant meg i. Samer hører jo liksom hjemme her. Begge nettene på vertshuset ble jeg vekket av "joik" utenfor vinduet. Det var en KRO med matservering , - og med alle rettigheter rett under meg. Utpå natta var det nok noen som hadde benyttet seg godt av disse rettighetene. Kan liksom ikke si annet enn at dette var litt sjarmerende fordi jeg var i Finnmark :-)
 • Lørdag formiddag ble jeg hentet av Rita for å være med siste dag på Trinn 1 - kurset og bli kjent med de 12 deltagerne som skulle opp til eksamen dagen etter. Rita er en dyktig instruktør og engasjert instruktør. Her viser hun en film om en problemhund som deltagerne skal snakke om i grupper etterpå. Kurset foregikk inne på barneskolen i Porsanger. Mange forventningsfulle og spente deltagere som har installert seg ved hver sin pult for en laaaang helg. Fordi deltagerne kom fra hele Finnmark ble kurset gjennomført på to lange helger, med kurs fra tidlig morgen til sen kveld.

Noen " timer" skal også foregå med hund, og da må man jo utendørs. Her er noen av deltagerne som observatører mens andre skal instruere.

En som skal være elev med hund, - en som skal være instruktør, og en som skal være observatør og bryte inn dersom det er nødvendig.

Etterhvert det klarnet opp, og det var mulig å se litt av naturen rundt oss :-)

Litt av Finnmark i vinterdrakt :-)

Lørdag ettermiddag var hele gjengen ute å spiste middag sammen, før vi dro tilbake til skolen for å fortsette med gruppeoppgaver

En veldig koselig lørdag, og veldig godt arrangert kurs :-)

Vi startet opp med eksamen tidlig på søndag med en skriftelig prøve på 40 spørsmål.
Etter at alle hadde levert sine svar, var det en og en deltager som skulle vise at de kunne instruere både teoretisk og praktisk.
Etter ca 6 timers eksamensdag, var det en glede for meg å godkjenne alle deltagernes eksamen!
Og det er bare for meg å takke for muligheten jeg fikk!!! - og takke for gjestfrihet og hyggelig samvær med mange hyggelige hundefolk!
Lykke til videre alle sammen !!!!!

3 kommentarer:

 1. Rita Rasmussen15 november, 2010

  Så koselig å lese om kurset i bloggen :) Jeg fikk ikke tatt noen bilder selv. Typisk når dagene har så tettpakket program. Må få takke deg ennå en gang for at du ville komme nordover, og ikke minst: tusen takk for veldig trivelig samvær og prima samarbeid.

  SvarSlett
 2. Så bra! Ser ut til å ha vært en fin tur:) Sikkert kjempemoro å reise opp dit på trivelig "jobb" - og så er det jo fordi du er så flink, grundig og kunnskapsrik at du praktisk talt blir fløyet inn:)

  SvarSlett
 3. Høres ut som en helt fantastisk tur :-) Mitt kompliment til deg for at du er den du er :0)
  Vi sees ikke noe særlig på trening denne vinteren - men vi kommer vel sterkere tilbake når snøen har reist..... klem klem

  SvarSlett