mandag 19. april 2010

Agilitykurs

 • I helgen var det kurs i Askim med Petter Nordlien som instruktør. Jeg hadde meldt på Scott og vi startet kurset på fredag med en hopp klasse 1 bane. Petter filmet oss, og etterpå var vi inne å så på det vi hadde gjort på banen, - fikk tips og tilbakemeldinger på hva vi gjorde og hva vi burde gjort. Veldig moro å se hva hver enkelt fikk ut av dette, - og jeg tror alle fikk større forståelse for hvordan man fører hunden i banen.
 • Desverre viste det seg at Scott hadde et sår på den store tredeputa på høyre labb, og kunne ikke delta på resten av kurset på grunn av skaden.
 • Det var ikke Pønky lei seg for......................
 • Hun fikk være med på resten av kurset og vi hadde en fantastisk morsom helg sammen. Pønky er morom å trene, og blitt kjempeflink. Vi fikk flere fine tips om videreutvikling fra Petter.
 • Her kommer en bilde-kavalkade fra kurset. Fotograf er Ellen Müller. Tusen takk Ellen for de flott bildene du tok i helgen!! Det blåste friskt i helgen.............................. Her gjør vi oss klar til å starte løpet.

  Første hinder i en bane er alltid et hoppehinder , - og her er vi i gang...................

  Bommen er ett av Pønky`s favoritthinder. Og ett av de hinderne hun er mest selvstendig på. hun er trent opp til å løpe å "hente" oppgangen fra alle mulige vinkler uavhengig av at jeg løper med henne. Og i tillegg kan hun fullføre hinderet uten meg, med løpende felt og til ulike vikler etter hinderet.

  Her skal vi fra hoppet og til Mønet

  Mønet er ett av tre hinder der hunden må læres opp til å trå på feltet ( her blått ) på vei opp og ned av hinderet.

  Pønky er så kortbent og liten at vi må ha løpende felt for å kunne hevde oss blandt de andre raske hundene når vi skal ut å konkurrere. Ingen tvil her om at hun har lært at hun skal gå feltet helt ned ( sjekk bakbena hennes )

  Vi har ikke fått trent agility i hele vinter, og i fjor var Pønky sykemeldt i flere mnd på grunn av kne-operasjonen. Før operasjonen vegret hun seg for å hoppe, så vi sluttet å trene på hoppehinder for ett år siden. Det er ingen tvil om at vi trenger å trene masse mer på akkurat dette hinderet. Hun er lite selvstendig på hopp i forhold til alle de vanskelige hinderne som slalåm, pølsa og felthinderne.

  Men når hun først har lyst........... ja da er det ikke noe å si på innsatsen her heller. Hvor skal vi videre nå da tro? Pønky er flink å følge mine anvisninger fra hinder til hinder

  Etter tunnellen skal vi i en 180 graders sving med hoppehinder................................

Det gikk jo veldig bra. Ingen riv heller. Så skal vi til hjulet.......................

Ferdig med hjulet setter Pønky inn et racer-gear................................... Hun elsker nemlig å gå slalåm. Ett av favoritthinderne hennes............... Og - hun er veldig selvstendig, og rask igjennom slalåmhinderet.

Pønky syns det var kjedelig å vente på tur, så vi trente like gjerne litt freestyle. Søndag fikk vi også trent litt på programmet vårt ( uten musikk ). Og jeg er veldig fornøyd med at hun er så motivert til å trene freestyle, selv etter to dager med agility. Søte flinke lille Pønky

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar