mandag 2. april 2012

Med Fargo på tur

 • Enda en helg med engelsktalende instruktører er over. Denne helgen var Fargo og jeg med på  kurs i Kreativ lydighet ( Heelwork to music og Freestyle ) i Andebu. I tillegg hadde Norsk Freestyleforening leid inn instruktører til et dommerseminar.
 • Karen Sykes og Kath Hardman fra Storbritania gjestet Norge for aller første gang.  På fredag hadde de dommerseminar med noen av oss dommere i denne hundesporten. Det var nyttig å gå igjennom de Norske reglene med deres øyne. Vi fikk snakket om diverse ulikheter i våre regelverk.  Jeg sitter i regelverkskomitèen og har notert meg flere tips vi fikk denne dagen. Nyttig :-)
Karen og Kath var et fantastisk instruktør-team. De var godt forberedt og hadde satt seg godt inn i det norske regelverket. Vi fikk råd rundt selve dømmingen og så på detaljer i både FS og HTM program.
 • Desverre kunne ikke alle dommerne våre være med denne gang, men vi som var der hadde en lærerik og fin dag sammen med disse rutinerte dommerne fra UK
 • Lørdag og søndag var det kurs i både heelwork to music ( HTM ) og freestyle ( FS ) og det var over 20 deltagere med på dette kurset.  Kath og Karen har lang erfaring fra  begge grenene, og de har  vunnet store internasjonale konkurranser flere ganger. 
 • Fargo var med meg alene på overnattingstur for første gang. Det var nok litt rart for han å få lov å sove i samme seng som meg, så første natten var han ganske urolig. 
 • Lørdagen var han  deltager på kurs og vi  fikk  jobbet litt ekstra på kvelden. Vi tok en tidlig kveld på rommet, og  han sovnet som en stein, og var rolig helt til neste morgen.  Ny og nyttig erfaring med tanke på fremtiden. 
 • Søndag var ny kursdag med en herlig blanding av teori og praksis.  Jeg er veldig fornøyd med Fargo`s innsats denne helgen. Han var litt ukonsentrert på lørdagen, men med 3 høyløpende tisper i samme ridehus og over 20 hunder samtidig, var det bare å jobbe opp mer kontakt.  Vi avsluttet søndagens økt med full kontakt -  i en  kjede  med 8 ulike avstandsøvelser, - midt mellom hunder og folk på alle kanter.  Han var utrolig flink !!  Så da er det vel håp for Fargo også etterhvert :-)
 • Etter treningen satt vi oss ut i sola for å hvile oss. Vi var veldig slitene begge to, og dette klarte Ellen Christensen å fange opp. Takk Ellen - for det fine  bilde av gutten min !

 • For å sette sammen et program til musikk  må hunden kunne  noen posisjoner ( for HTM ) og / eller noen triks (   for FS ). Hvilke posisjoner eller triks man vil bruke er valgfritt .
 • I HTM er det 10 ulike posisjoner å velge mellom, mens i FS er det ingen obligatoriske øvelser.
 • Men for å få til et program som ser fint ut, - har god showkvalitet og flyter godt, så er det mye mer å tenke på enn bare innlæringen av posisjoner og triks. Hunden skal kunne jobbe i flere minutter sammenhengende uten belønning,- presist og med god kontakt.  Vi må finne musikk vi vil bruke, og som passer til hundens tempo. Man skal skape et program der øvelser passer til musikken, og som har tempovariasjoner.  Mye å tenke på med andre ord.
Noen av temaene på kurset var:

*  Kontakt, oppmerksomhet og attityde
*  Skifter mellom posisjoner i Heelwork
*  Overganger mellom øvelser i Freestyle
*  Koreografi
*  Vår bevegelse til musikk
*  Valg av musikk
*   Innlæring av Heelwork-posisjoner
*  Avstandsarbeid
*  Bruk av rekvisitter
*  Hvordan få bort bjeffing under arbeid
*  Forberedelser til konkurranser
*  Konkurranse-trening
*Motivasjon
* Belønningsarbeid

 • Tusen takk til instruktører, kurskomitè og alle deltagere for en super helg !!


 • Minner også om FREESTYLE-KURSET her på Fosserød med oppstart 12. april.  Det er fremdeles ledig plass på kurset . Dette er et nybegynnerkurs, der du vil få en god innføring i hva sporten går ut på, og innlæring av ulike momenter.
 • Les mer om dette på hjemmesiden vår http://katuranus.cybersite.nu/Freestyle-kurs


1 kommentar: