mandag 25. juli 2011

HUNDER TIL TRØST

  • Enda en helg er over. Det samme gjelder livet til et stort antall mennesker. Tragedien som vi alle var vitne til på fredag ettermiddag var helt uvirkelig. Når vi satt å så på TV var det som om vi satt å så på en skrekkfilm. Forskjellen var at denne skrekkfilmen var virkelig og ikke kunne få noen god slutt. Det finnes ikke ord som er dekkende for dette grusomme!
  • For å gjøre noe annet enn å sitte å se på TV og høre på radio var jeg i går ute på lange turer i skogen sammen med hundene- Plukket kantareller, blåbær og bringebær. Satt på stubber og stener og lot tankene fare. Det er vanskelig å finne motivasjon til å gjøre noe som helst. Hundene våre har forstått at vi er i sorg. Spesielt Scott. Han er rask til å ta innover seg sinnstemmninger, og denne helgen har han vært veldig berørt av vår sorgfulle holdning. Han følger veldig med på TV når det er triste mennesker, eller mennesker som har det vondt. En gang vi satt å så på noen som hadde det vanskelig satt han å så på, for så å sette igang med en forferdelig sår ulekosert.. Han er mer berørt av følelsene våre enn noen andre hunder jeg har hatt. Alle hundene har vært " klengete" og mast om oppmerksomhet på en helt annen måte enn det som er vanlig. Tro om de vil trøste oss? Eller syns de bare at de vil benytte seg av den uvanlige situasjonen der vi sitter i stua og ser på TV på dagtid... De er jo vant med at Gjermund sitter på kontoret og jobber, og jeg farer rundt i huset og styrer med diverse husarbeid.
  • Jeg sitter å hører på radio nå, og hører at neste hele Norges folk har gått rundt seg selv, tenkt, følt seg nummen og mistet motivasjonen til å fortsette som før. Det vi har lært i disse vanskelige dagene er iallefall at vi har holdt sammen, - vist hverandre at vi er et folk som kan sørge sammen, og viser omsorg for hverandre. La oss håpe at dette samholdet vil vare, og at vi aldri vil oppleve noe lignende igjen.
  • Mine tanker går til alle de flotte menneskene som er borte. Alle de som ligger på sykehus og er skadet etter hendelsen. Alle de som overlevde men må leve med denne hendelsen resten av livet. Alle de som har mistet noen.
  • Tilslutt vil jeg også sende tankknemlige tanker til alle hjelpemannskaper, kongefamilien og regjeringen for måten de klarte å få Norge til å holde sammen på !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar