tirsdag 19. april 2011

Husflua

Husflua er tilbake etter en lang lang ferie, - iallefall her i Svinndal. Rart det der med fluene. Når våren kommer ser og lytter jeg til at alle insektene kommer tilbake fra vinterdvalen. Men når sommeren blomstrer for fullt så er fluene til stooor irritasjon, - og jeg ønsker den dit peppern gror. Jo lenger utpå høsten vi kommer, jo mer irriterende er de å ha i huset. Inni neser og ører på morraskvisten når lyset siger inn i soverommet, og de lar deg ikke få den ekstra timen med søvn som du lengter etter i helger og ferier. Akkurat nå om dagen så er fluene et supert vårtegn. Det er koselig å se den igjen, og høre den våkne til liv , - både ute og inne når sola skinner og varmer opp luften.
 • Egentlig føler jeg meg akkurat sånn som jeg beskriver husflua. Ligger i dvale hele vinteren . og kommer gradvis ut av dvalen utover våren. Blomstrer på sommeren, og blir litt "febrilsk" utover høsten. Når høsten kommer er det som om jeg må få gjort mest mulig før vinteren setter inn igjen. Sikkert like irriterende for mine omgivelser som flua irriterer meg på høsten.
 • Men nå er vi iallefall inne i oppvåkningsfasen, - våren :-)
 • Alt er så vakkert og deilig med denne årstiden. Det er nok min favorittårstid tror jeg. Hele verden våkner til liv igjen, - folk smiler mer, - fuglene kvitrer mer, bekken våkner til liv igjen, - løvet på trærne og gresset blir grønt, - og blomstene stikker forsiktig fram fra den enda litt kalde jorda.
 • Og - ikke minst, - sola varmer opp lufta og insektene kommer. Og vi nærmer oss sommer.
 • Jeg har våknet, - kommet godt igang med den årstiden som jeg fungerer som aller best. Tre ulike vårkurs er igang eller gjennomført. Tre konkurranser likeså, og flere hundeklubber er igang med utetreninger igjen.
 • Vi er aktive som aldri før. Tre grener å trene hunder i , - tre grener å konkurrere i og tre grener å holde kurs i . Jeg trives godt med alt dette, og gleder meg til fortsettelsen.
 • Søndag var vi på rally-konkurranse og fikk en påminnelse om at vi må ut å trene der det er forstyrrelser. Tiden strekker desverre ikke til , - til alt vi burde, men vi må jo kunne klare å konkurere med " noen " forstyrrelser så det er bare å ta tak i dette nå.
 • Ellers har vi trent litt agility utendørs denne uken. Alle fire har trent, og det ser ut til at de alle er glad for å komme seg ut av støvete ridehaller igjen.
 • Nå er det påskeuke, og jeg ser for meg noen trivelige treninger ute blandt venner, - men skal også ta noen vennebesøk bare for kosens skyld :-)
Jeg vet jeg skrev det samme i fjor, - men jeg velger meg fremdeles APRIL ................

Jeg velger meg april!

Fra Dikt

av Bjørnstjerne Bjørnson

 • Jeg velger meg aprilI den det gamle faller,i den det ny får feste;det volder litt rabalder,-dog fred er ei det beste,men at man noe vi
 • Jeg velger meg april,

fordi den stormer, feier, fordi den smiler, smelter, fordi den evner eier, fordi den krefter velter,- i den blir somren til!

1 kommentar:

 1. Hihi - nå følte også jeg meg veldig som en husflue :-)

  SvarSlett