onsdag 24. februar 2010

STIFINNER

 • Noen ganger er det best å fortsette å gå i samme sti som andre har tråkket opp, - eller fortsette å tråkke i sine egene fotspor videre. De spor man kjenner , som er trygt å følge og man vet hva som møter en i enden av stien.

 • Det er snart 20 år siden mitt første agilitykurs, og du verden så mye alt har forandret seg igjennom disse årene. Mye har blitt mye bedre siden den gang. Ikke minst på innlæringsmetoder og føring av hund i banen. Det har vært mange kurs og mange nye ting å sette seg inn i hele tiden, og det vil nok alltid være en sport i utvikling og søken etter metoder for å få den raskeste hunden igjennom baner. Utviklingen på banene har vært enorme. Fra å gå lydighet med hunden igjennom en bane til å føre hunden på baner som nesten er umulig å få til med flyt. Jeg tror ikke denne utviklingen nødvendigvis har vært av det beste for hundens del. Det er mye skader på hundene som går agility.
 • Men de fleste elsker jo denne sporten uansett :-)

Noen ganger er det spennende å utforske nye stier og veier, og heller snu underveis om man angrer på valget.

 • Jeg har nettopp valgt å prøve meg på en ny vei i livet. En vei jeg ikke vet mye om fremtiden i, og om jeg kommer til å trives med. Livet som dommer i hundesporten Freestyle og Heelwork to music. Dommereksamen ble bestått den 7. februar, og nå ligger hele listen over Norges første dommere i denne sporten på NKK sine sider.

http://www.nkk.no/nkk/public/openIndex?TYPE=D&SELPRID=07&PRID=07&ARTICLE_ID=301

En vei jeg gleder meg til å ta fatt på, og håper jeg vil trives med i fremtiden.

 • Zippo og jeg har en del til felles. Begge har vi levd et aktivt liv, og hatt det masse moro med agilitysporten . Men kroppen er ikke med oss lenger, og vi har måttet finne oss i å ta livet mer med ro nå.
 • Zippo måtte trappe ned på agility - aktivitetene i en alder av 7 år ( på grunn av prolaps ) , men ble omskolert til rally-lydighet for å ha en morsom aktivitet videre . I går fikk han ny behandling hos sin fysioterapaut , som er imponert over at han er i så god form som han er i denne kalde og snørike vinteren. Han avsluttet karrieren så fort vi oppdaget problemet hans, og i dag fungerer han bra uten smertestillende tabletter i en alder av 13 år. Vi er glad for at vi tok symptomene på alvor så tidlig som vi gjorde :-)

 • Jeg skal innlegges igjen til nye undersøkelser og eventuelle behandlinger på Riksen. Timen jeg hadde fått om en mnd tid er forandret. De fant ut at jeg ikke skulle vente så lenge og at mine symptomer måtte tas mer på alvor enn først anntatt. Dermed har jeg fått time allerede om 6 dager. Så da er det håp om at jeg snart får hjelp og kanskje blir bra til sommeren.
 • Hverken Zippo eller jeg føler oss ferdig med livet, selv om vi sliter med smerter og andre sykdommer. Det gjelder bare å tilpasse seg et nytt levesett og finne andre interesser som kan gjøre livet lystbetont videre. Og hvem vet.............. kanskje det faktsik finnes et håp om at jeg blir i bra fysisk form etter denne ( femte ) turen til hjerteavdelingen på rikshospitalet............

.

3 kommentarer:

 1. Lykke til:) Håper virkelig også at det blir en formstigningskurve på deg - det har du fortjent:) Og vi vil ha deg på trening igjen:)
  klem

  SvarSlett
 2. Tankevekkende og godt innlegg! Lykke til på Riksen! La høre fra deg når du er hjemme igjen!

  SvarSlett
 3. Skal krysse fingra for deg denne uka, håper vi kan dømme og danse mye freestyle i fremtiden, heia deg og heia I-Østfold :O)

  SvarSlett