onsdag 11. november 2009

KISS + TRENING

Anniken sin nevø`s sønn , - William er 12 år. Allerede en god mùsiker og spiller i en gruppe som kaller seg " Kiss - junior". Der har blandt annet spilt på Tivoli Amfi i Moss, og vært på østfoldsendingen på TV.
( Willian til venstre på bildet ).
I tillegg til å være flink på gitaren er han er veldig god sanger.
Det skal bli moro å følge hans karriere i musikken videre i årene fremover.
-----------------------------------------------------------------------------
Så over til litt hundetrening igjen.
Søndag var Scott på agilitytrening i Råde . Vi fikk utviklet oss videre på det som var planlagt fra siste trening. Scott fikk utviklet noen bra feltpasseringer på både mønet, bommen og vippa, ( Takk igjen LASSE!!! for hjelpen med vippa :-))
Vi har fått til noen fine snute -pote-target på feltene, og oppgangene til bommen ble utrolig gode i løpet av søndagens trening.
Vi fikk også utviklet oss enda bedre på hjulet. Tidligere har jeg fokusert på hans selvstendighet når jeg beveget meg i bakkant av at han skulle frem å hoppe hjul uavhengig av mine bevegelser. Søndag trente vi på at han skulle hoppe hjul mens jeg var på ulike steder i front av han, og at han skulle ta hjulet på kommando selv om jeg løp til andre hinder. Dette begynner virkelig å bli bra !!
Vi fikk også trent mer på føring og innganger slalåm.
Mandag var vi på nybegynnertreningen i Askim.
Jeg hadde satt opp en føringskombinasjon, - en feltkombinasjon og en slalåmkombinasjon.
Vi fikk trent en del føring med ulike føringsteknikker med veldig bra resultat.
Neste økt fikk vi trent en del selvstendighet i slalåm. Innganger begynner virkelig å bli bra selv om jeg er langt unna inngangen på alle sider. Han slurver fortsatt litt ut av slalåmen, og jeg bruker bøylene en stund til for å unngå for mye slurv.
Vi fikk også trent vippe og bom-felt med target. Samt opphenting av oppganger.
En veldig fin treningskveld !!
Tirsdag tok vi med oss noen hoppehinder og dro ned til Svinndal sentrum. Vi tok i bruk den store flotte opplyste fotballbanen , - som ingen bruker på denne årstiden.
Sammen med Anneli og Lone trente vi et par timers tid. Utrolig så fort tiden går i godt selskap :-)
Scott fikk en fin treningsøkt i helt nye omgivelser og med litt spesielle forstyrrelser,
Det kom nemlig en veldig nysgjerrig katt ned til oss og satt noen meter unna bare for å se på. Scott syns det var veldig rart, og ble litt ufokusert. Men han stakk slett ikke etter katten, - men klarte å fokusere seg igjennom noen hinder selv om katten var utrolig nær oss.
Ja når man elsker agility, - så skal det mye til å få fokuset over på noe annet enn det :-))
Og han er godt trent i selvkontroll og er veldig veldig lydig !
Vi fikk trent litt ulike føringsteknikker i lette og vanskelige svinger
Fokuset var at han skulle kunne gå på mitt kroppsspråk. Jeg brukte ingen armer i dag. bare skuldre og små bevegelser og ingen kommando-ord. Mine bevegelser skulle være små, - og jeg skulle slett ikke løpe med han. Vi må fokusere på avstandsføring og det kan være litt av en utfordring.
Han hadde ingen problemer med å følge meg i frontkryss, bakkryss, trekk, - press, - jaakotussi, - blindkryss. Alt i en herlig blanding på ca 15 hinderpasseringer i strekk :-)) Dyktige lillegutt !!
Vi gleder oss til å trene mer. Scott har virkelig knekt førings-koden, og nå flyter det utrolig bra om dagen !!
I tillegg fortsetter vi å videreutvikle freestyle - momenter. Kjempegøy!!
Vi leter etter en sang som kan passe for Scott, slik at vi kan lage et program igjennom vinteren.
Den oppgaven er nesten den vanskeligste. Musikken skal passe både for meg og for hunden. Tempoet er viktig, og gjerne ha tempovariasjoner. Jeg syns det bør være et tema man kan lage dansen til, og gjerne musikk som er fengende eller godt kjent for publikum.
Det er selvsagt ikke lett å lage programmet etter man har funnet musikken, - men da har man iallefall et tema å spille på ...........................................

1 kommentar:

  1. Godt å se du prioriterer litt freestyletrening for tiden! Hjelper gjerne til :o) heia Scott!!

    SvarSlett