torsdag 5. november 2009

Hjelpe- Bloggere

Det er godt å ha gode hjelpere når man skal blogge. Noen er mer interessert enn andre.........
Vi trener litt mer enn " vanlig" om dagen. Godt å ha Villa`n å trene i nå som det snør og er ufyselig kaldt og gørrete ute.
Pønky er igang for å trene inn momentene til musikk...................... spennende og en ny verden for meg å vandre i.
Scott er utrolig morsom å trene. Han gir alt av seg selv, og er mer enn villig til å tilby nye atferder. Det er moro å prøve å sette dette i system med klikkertreningen.
Minni elsker å trene. Vi har fått til noen nye momenter i løpet av et par dager, men mangler å få de under kommando-kontroll.
Fargo er litt ukonsentrert, men innimellom glimtrer han til med nye øvelser han og.
Mens jeg går denne nye veien , - ser jeg klart at det er veldig mange likheter mellom freestyle og agility. Her kan dere se noen ..................
Freestyle og agility : Vi må trene inn mange momenter som hunden må kunne godt på kommandoer.
Freestyle: Vi må ha kontroll over starten. Hunden skal holde seg i posisjon og starte KUN på kommando når musikken er igang.
Agility: Vi må ha kontroll over starten: Hunden må ikke starte før dommeren har fløytet, og fører har kommet i sin possisjone og gitt signal for start.
Freestyle og agility: Vi må ha mer enn normalt god kontakt med hunden. Dersom hunden "detter ut " ett sekund så er "løpet kjørt"
Freestyle og agility: Hunden må ha god selvkontroll, Den må ikke være så nysjerring at den bare MÅ se på andre ting enn deg..........................
Den må rett og slett være så glad i å jobbe for deg at den utelukker ALT annet i denne verden.
Freestyle og agility: Man må trene med mange ulike forstyrrelser og i ulike miljøer. Det er mange forstyrrende elementer som hunden må trenes til å klare. Den må ikke bli redd for miljøer eller lyder som måtte komme overaskende på den under en opptreden / konkurranse
Freestyle og agility: Det kan være lettere å få alt perferkt i saktere tempo enn i turbofart.
Men mer moro for publikum å se på en hund som er rask og presis.
En " treg" hund rekker å bry seg om mye annet enn føreren og oppgavene, og lar seg lettere spore av enn en "rask hund" . En rask hund er morsommere for publikum å se på, men er mye mer krevende å få til i et perfekt " løp". En tregere hund kan gjøre små feil uten de store konsekvensene i helheten.
Freestyle og agility: Fører må være utrolig nøye med " timing " i sin kommandering.
I freestyle må man treffe et nøyaktg tidspunkt i musikken for at hunden skal gjøre øvelsen riktig og passe musikken. I agility blir det fort en disk om man er noen hundredeler for sent ute med en kommando.
Freestyle og agility: Er underholdende og morsomt for publikum ( i forhold til en del andre konkurransegrener med hund )
Freestyle og agility: Er utrolig vanskelig hvis man vil gjøre det perfekt
Freestykle og agility : er utrolig morsomt

1 kommentar:

  1. Bra å se at det finnes flere firbeinte assistansebloggere :) Følger med på dere, morsomt med all detaljert agilityinfo - det gir inspirasjon!

    Håper vi sees snart!

    Anniken

    (ps: Idefix har begynt å blogge selv han også; www.hansmajestet.wordpress.com )

    SvarSlett