mandag 27. juli 2009

SOL - OG REGNVÆRSTRENING

Minni har ikke noen problemer med å hoppe høyt :-)
Scott trenes i selvstendighet på tunnell
Scott har begynt å hoppe over høye hinder.
Ikke noe å si på innsatsen her
Her blir han også introdusert for en oxer i
riktig høyde og ca riktig lengde. Dyktig gutt!!
Hente hoppehinder og hjul uten fører
er ingen sak for denne gutten !!
Så lenge bøylene er på plass er heller ikke
slalåminngangen noe problem fra hjulet :-)
Pønky er veldig selvstendig på slalåminnganger.
Her har hun funnet inngangen fra hjulet ( bak meg ).
Minni trener på hjule
Hun begynner å bli god på å hente hjulet fra mange
forskjellige avstander og vinkler.
I går var Scott og Fargo i Råde på agilitytrening.
Det var sol og fint vær, og vi startet treningskvelden med grilling og hyggelig prat
Vi var bare fire som skulle trene, og vi fikk trent masse fint denne kvelden Jeg hadde laget en kombinasjon med litt handling, tunnell-innganger / pølse og slalåminngang. Ca klasse 3 nivå på denne kombinasjonen. Scott og jeg delte den opp i begynnelsen, men etter etpar økter forsøkte vi oss på hele banen. Det vi fant ut i løpet av kvelden var at vi må trene mer på vippa, - mer på slalåminnger, og fremmadsending ( pluss masse annet............. )
Jeg satt også opp fremmadsending til bord fra hopp, hjul, lengdehinder og oxer. Scott fikk trent både på sitt og bli, og på fremmadsending og innkalling.
Fargo gikk noen ganger igjennom tunnellen og pølsa ( frivillig atferd ), og hoppet et par hinder av eget initiativ mens vi bygget og rigget ned banen :-)
--------------------------------------------
I dag har alle ( unntatt Zippo ) vært med på regnværstrening i Moss sammen med Lise H. , Hera-hund og lille Timmygutt :-)
Lise og jeg planla i går i Råde hva vi skulle trene på, og satt opp slalåm som hovedhinder, med innganger fra ulike vinkler og fra ulike hinder. - Fremmadsending på 3 hopp fre til slalåmen, inngang fra hopp, - lengde, inngang fra hopp- hjul, - inngang fra tunnell, - inngang fra pølse.
Dette ble en utrolig flott treningsdag ( 3 timer lang ) i regnær.
Jeg startet med Pønky som ikke har trent på flere mnd. på grunn av kneoperasjon. Jeg var veldig spent på om hun var motivert til å jobbe, eller om kneet fremdeles var til hinder for hennes bevegelighet. Pønky VAR motivert og det var helt klart at hun likt å jobbe igjen. Hun er utrolig selvstendig på hinder, og hun jobbet utrolig bra begge øktene. Slalåminnganger som selv de på landslaget vil misunne oss, og hun feilet ikke en eneste gang :-)
Minni var litt mindre konsentrert, men hun ble godt med på fremmadsending til hoppehinder, trente selvstendighet på hjul, tunnell og pølse. Vi gikk også noen runder med slalåm med bøyler og i dag kunne jeg ta av båndet og la henne gå helt alene :-)
Scott fikk trent på fart inn til slalåminnganger og han fikk etterhvert en bra fremgang. Vi har trent alt for lite på ulike hinder før slalåminngang, så dette ble en utrolig flott og nyttig trening for oss.
Han er litt fjortis om dagen, og i dag hadde han" glemt" hva tunnellen er ( kommando gjennom) og forsto plutselig ikke hva han skulle gjøre med det hinderet :-0. Vi får ta det med et smil og lære han det om igjen :-)
VI trener med bøyler enda, for å sikre at han ikke begynner å feile nå midt i denne vanskelige pubertetstiden.
Fargo trente på sitt og bli sittende, kontakt, gå ved fot, og ble introdusert for slalåminngang og fikk en del repetisjoner på et nytt hinder - hjulet. Han er litt valpene og vimsete, men han gjør alt han skal selv om jeg er litt i tvil om han forstår hva han driver med om dagen . Bildene er fra treningen i regnværet i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar