mandag 25. juni 2012

DET VÅTE ELEMENT

 • Fredag ble campingvogna fraktet til Lunde i Telemark.  Det var oppholdsvær hele veien, og helt til vi hadde installert oss på Telemark kanalcamp.  Men minuttet etterpå åpnet himmelen seg og vannet bøttet ned fra en mørk og tung himmel. 
 • Det er ikke alltid like hyggelig å campe med fire hunder når været er sånn, men med regntøy og mange håndkler til å tørke hunder med, så går det greit det også.
 • Denne turen har vært planlagt over lang tid, og vi visste godt hvilket vær som var spådd denne helgen.  Og grunnen til at vi reiste var at det skulle arrangeres en helt med Freestyle :-)
 • Lørdag skulle vi konkurransetrene . Det vil si at vi kunne gå inn i en konk.ring og trene på det vi ønsket og trengte å trene på.  Veldig nyttig for mine hunder så jeg kunne ikke la denne anledningen gå fra meg.  Både Scott og Fargo fikk nyttig trening denne dagen.
 • Jeg var veldig spent på dagen siden begge guttene mine var slitene etter å "bo i bilen" . Scott blir fort sliten og berørt av nye omgivelser. Han har såå mange ting å bekymre seg for, og på treningen på lørdag så måtte vi gjenta starten vår en del ganger før vi fikk den som det skal være.  Men det var en veldig nyttig trening for oss og vi fikk avsluttet med godt resultat.  Fargo var i treningsringen bare EN gang. Det er lenge siden han har vært i konk.ring . Vi fullførte hele " programmet på godt over 3 minutter " uten belønning inne i ringen og siden han jobbet så bra så lot jeg han lagre det i minnet sitt.
 • Søndag var det offesiell konkurranse , og begge gutta skulle delta.  Det hadde regnet hele natten, og det regnet fortsatt utover morgenen. Men til alt hell så var det også en del opphold, og vi så også noen glimt av sol under arrangementet.  Et flott arrangert stevne tross dårlig vær. Masse publikum og bare blide ansikter å se overalt :-)

 • Det var Norsk Freestyleforening som sto for arrangementet og Eva Byrkjeland som er leder av foreningen kan være stolt av dette arrangementet som fant sted i hennes hjemkommune.

( foto: Torid Julseth )

Fargo og jeg skulle prøve oss i klasse 2 med musikken " Pictures og me, Pictures og you". Eneste rekvisitt i dette programmet er et fotokamera. Handlingen sier seg selv ??  Fargo utførte en del fine momenter, men han bygde seg opp og stresset tok han fullstendig etterhvert.  Jeg valgte derfor å diske meg selv med å sette meg ned å roe han med å stryke han med rolige bevegelser i brystet. Han la seg tilslutt ned av seg selv og slappet helt av.  Kos blir sett på som belønning i ringen med mindre det er en naturlig del av et program og dermed kom "disk`en ".  Men jeg følte at det var fint at jeg fikk roet han mens musikken fortsatte, og at dette var viktig med tanke på senere fremgang i ringen. Merkelig hvor forskjellig han var i ringen fra den ene dagen til den andre. Det var nok flere enn meg som opplevde akkurat det denne helgen. Det er ikke lett å forstå. Men når vi jobber med levende individer så trenger vi kanskje ikke alltid finne forklaringen ????

( Foto: Torild Julseth )

Så var det Scott sin tur . Han skulle debutere i klasse 3 ( som er høyeste klasse i denne sporten).
Jeg var utrolig spent på om han ville klare å jobbe, vi avsluttet jo så positivt  på treningen på lørdag.
Jeg fikk lagt han fint i starten og han ble liggende " dø" så lenge han skulle :-) En veldig vanskelig øvelse for han hvis han føler at han har noe å bekymre seg for utenfor ringen. En av dommerne fortalte etterpå at han  tilogmedlå  med øynene igjen , men av og til gikk øynene opp for å se hvor jeg befant meg .  FLINKE GUTTEN MIN DET ! 
De neste momentene gikk også ganske greit, men plutselig klarte han ikke å fokusere på meg lenger. Han hadde fått øye på noe utenfor ringen som han ikke taklet :-( Så en del av programmet videre ble vanskelig for han å gjennomføre.  Det tok seg opp igjen mot slutten av programmet, og avslutningen ble finfin :-)
Jeg er veldig glad for at jeg klarte å få han med meg etterhvert og ikke måtte bryte.  Det var en god  følelse å få han til å glemme problemene og jobbe videre med meg:-)
 • Vi var to deltagere som debuterte i klasse 3 denne dagen, og siden den andre hunden ble disket, så vant vi klasse 3 denne gang. Det ble en 2.premiering med 22,40 poeng. Dommerne kommentertebl.a. at det var mye bra. At Scott var veldig berørt og ukonsentrert i starten, derfor noen misser,  men tok seg fint inn.  Fin variasjon av øvelser, bra med kombinasjoner av avstand og nært, fart og ro. Fin fortolkning ogs super musikk til Scott. Programmet gjenspeiler musikkens skifter på en bra måte. Fengende.
 • Nå blir det noen mnd. med trening før neste gang vi skal i ringen.  Det er ikke så mange konkurranser i denne sporten og neste gang blir 25.august da jeg skal være dommer.  Så nå får jeg tid til å forbedre programmet til Scott og heve vanskelighetsgraden med flere morsomme momenter :-) Sommeren skal også brukes på å trene deler av programmet til musikk i mange ulike miljøer for å få Scott til å bli tryggere på å jobbe med forstyrrelser.

 • Her kommer noen bilder som ble tat på konkurransetreningen på lørdag. Anja M Sculler var dommer og alle fikk tilbakemeldinger på treningen sin. Det var en regnfull dag  men Anja satt ganske tørt bak bordet i det store teltet. 


Eva og Lilly hadde noen morsomme momenter :-)

Toril og TessEva og Juba
Kristine og Pepper


2 kommentarer:

 1. Ja, jeg satt tørt, men verre med papirene mine... Ble mye rennende blekk!

  Det var forresten veldig fint å se hvordan du jobbet med Fargo i ringen, det var tydelig at han var stresset. Det er nok flere som bør ta med seg akkurat det å stoppe opp og gjøre det til en treningsrunde, det skal i hvertfall jeg begynne med når det ikke fungerer...

  SvarSlett
 2. Det er så morsomt å lese på bloggene til dere som skriver om konkurransedager/prestasjoner/opplevelser! Fortsett med det =) Skulle gjerne vært der selv, vi kommer sterkere tilbake :o)
  Merete og Mia (og Dina)

  SvarSlett