fredag 4. november 2011

Trening mot Klasse 2 i Rally-lydighet

Førstkommende søndag er det trening med Carola i Mossehallen. Jeg skal selvsagt dit for å trene mine hunder, men jeg har også sagt at jeg kan bruke noen minutter av treningen til å forklare noen skilt i klasse 2 i Rally-lydighet.  Så dersom du har lyst til å lære med om dette og skal på denne treningen så kan du forberede deg litt på forhånd ved å lese om øvelsene og se skiltene under her.


Denne øvelsen krever to skåler med godbit i og to kjegler. En netting festes over skålene. Disse fire gjenstandene plasseres ut i en "ruteformasjon" med kjeglene oppe og nede med ca. 3 m mellom. Matskålene plasseres en på hver side med ca. 75 cm inn til midten.
Ekvipasjen skal gå i 8 tall rundt de to kjeglene og passere matskålene i midten minst 2 ganger. Ekvipasjen skal gå ferdig 8-tallet ved kjegle 1 før de fortsetter til neste øvelse.Plasseringen av øvelsesskiltet vil indikere fra hvilken side du skal begynne denne øvelsen. 
Ved denne øvelsen gjør fører holdt og hunden setter seg i utgangsstilling. Hunden skal bli sittende mens fører går frem til øvelse nr. 205. 
Når føreren kommer til dette skiltet snur fører seg helt om og kaller inn hunden foran seg. Neste skilt vil fortelle deg (Nr. 206, 207 eller 208, 209) hvordan du skal få hunden tilbake til din side. 
Med hunden sittende foran seg, kommanderer føreren hunden til å gå rundt til høyre for sin fører og sette seg i utgangsstilling.

 
Med hunden sittende foran seg, kommanderer føreren hunden til å gå rundt til høyre for sin fører og ekvipasjen fortsetter fremover til neste øvelse uten at hunden setter seg. 
Med hunden sittende foran seg, kommanderer føreren hunden til å svinge inn mot venstre for sin fører og sette seg i utgangsstilling. 
Med hunden sittende foran seg, kommanderer føreren hunden til å svinge inn mot venstre for sin fører og ekvipasjen fortsetter fremover til neste øvelse uten at hunden setter seg.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar