torsdag 6. oktober 2011

Litt av hvert

 •  Sist helg var jeg deltager på instruktørkurs i Kreativ lydighet. Arrangør var Norsk Freestyleforening og instruktør var Frida Binette. Jeg gikk jo et freestylekure med Frida i Juni og hennes måte å instruere på er veldig inspirerende og lærerikt. Dette er første gang det har vært arr. instruktørkurs og FS / HTM i Norge og det var 13 deltagere på kurset.
 •  Fargo var også med på kurset, og vi fikk prøvd oss på noen av treningsmetodene som Frida lærte oss. Vi gikk igjennom en del øvelser, og selv om hunden kunn noen av øvelsene fra før så fikk vi prøvd hvordan Frida sine metoder fungerte.  En god del tid gikk med på treningsfilosofi og gruppearbeid.   ( foto: Ellen Christensen )
 •  Fargo hadde ikke noe imot å være med på kurs. Han er alltid klar for en treningsøkt.   ( foto: Ellen Christensen )
 •  Vi har fortsatt faste treninger i FS og HTM på kambo i Moss på torsdager. Dersom du har lyst til å være med , eller bare komme å se, så er det bare å komme, eller ta kontakt med meg for mer info.
 • Sist torsdag prøvde Fargo seg på et par nye momenter sammen Astrid og vakre Emma  ( som er en kinesisk nakenhund ).  Fargo  skulle ligge mens Emma hoppet over han, og i starten syns nok begge dette var litt skummelt. Derfor var det viktig å skape trygghet rundt situasjonen ved å gi de støtte og masse godbiter.  Etterpå tente vi på at Fargo skulle stå stille mens Emma gikk mellom bena hans ( under magen hans ). Snille snille Fargo, sto helt stille, og Emma hadde slett ikke noe imot å løpe under magen hans :-) Nå gleder jeg meg  til å fortsette å trene triks med disse to hundene våre .-)  ( foto: Cecilie Jonassen Hansen )

 • Nå er elgjakta igang igjen. Året går utrolig fort !! Jeg syns ikke det er lenge siden vi måtte holde hundene unna skogen på grunn av dette, og nå må vi jammen tenke på dette igjen.  Det er ikke så veldig ofte at jeg ser elg her hos oss. Kanskje de vet hvor vi pleier å gå tur, og holder seg litt unna  "vårt revir " ??
 • Denne elgen gikk midt i veien en kveld jeg var på vei hjem. Jeg stoppet og den sto stille i veien å så på bilen. Desverre lå fotoapparatet mitt bak hos hundene så jeg¨tenkte at jeg måtte prøve å få tak i det. Jeg gikk rolig ut av bilen og åpnet døra bak. Den sto da på ca 20 meters hold, og jeg håpet jo i det lengste at jeg ikke skremte den bort. Den fikk ikke panikk, men ruslet saaaakte opp mot skogen mens jeg fikk ut kameraet mitt.
 • Elgen vet nok godt hvor vanskelig det er å se den når den stor helt stille og i skjul av litt trær.  Hadde det ikke vært for at jeg visste at den sto der, så hadde jeg nok ikke gått øye på den. Det iallefall ikke noen tvil om at den ser rett på meg .......
....................................................................................................................................................
 • Det er snart vinter og ufyselig å trene utendørs :-(  Det skal derfor bli godt å kunne trene inne igjen. Allerede førstkommende søndag er jeg med på  en privat treningsgruppe som har fått plass i Mossehallen. Jeg er med i to ulike grupper, noe som gjør at jeg faktisk får trent veldig mye innendørs på vinteren. Heldige meg !!
 • Den ene  gruppen som er så heldig at jeg får trene med er i regi av Råde hundeskole. Denne hundeskolen har mange fine kurs framover, så gå inn på hjemmesiden å les hvilke tilbud som kommer :-)  
 •  Carola har leid hallen en del ganger i vinter, og der vil det bli egentrening i lydighet, kreativ lydighet og rally-lydighet. Gå inn på henens blogg og les mer om første innetrening 16. okt. Du må melde fra om du kommer !
 • De neste innetreningene før jul  med Carola vil jeg  bruke noe tid på å instruere videregående rally-lydighets øvelser.  Da setter jeg en liten bane med noen nye øvelser i hver gang. Dersom du har spesielle ønsker om øvelser du vil vite mer om så ta gjerne kontakt med meg . Det hadde også vært fint å vite sånn ca hvor mange som vil delta på min instruksjon, så gi gjerne tilbakemelding i forkant av treningene. Første trening med instruksjon på rallyøvelser blir 6 november.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar