lørdag 22. januar 2011

Fargo`s debut i rally-.lydighet

I dag har vi brukt dagen til å delta i konkurranser i rally-lydighet. Det har vært en flott dag sammen med nye og gamle venner fra dette koselige mijøet.
Det har vært Fargo som har debutert i dag, og vi fikk to anledninger til å prøve oss i klasse 1, da det var dobbeltstevne og mulighet for å gå to ulike baner for to ulike dommere. Vi har trent litt på skilt og øvelser som finnes i klasse 1 i vinter, og grunnlaget for vår rallytrening ligger i freestyleøvelser og vårt samarbeid. Det var veldig moro å delta i rally igjen, - og jeg må innrømme at jeg ikke hadde store forventninger, da Fargo den siste tiden har vært litt "fjortis" og begynt å prøve ut grenser, - bry seg om damer.... osv..........
Vi dro til Drammen hundepark på formiddagen, og var tidlig nok ute til å kunne miljøtrene inne, - registrere oss i sekretariatet og lufte, - før vi skulle inn på første briefing. Banen så grei ut. Vi har trent noen baner de siste ukene, og den siste var i går ettermiddag. Den banen var faktisk ganske lik denne vi skulle debutere på, og vi var ganske klare for disse øvelsene. Det skulle vise seg at det var mange !!!!!! tisse - godbit, - bæsje - lukter på dette kunstgrsset vi skulle gå på, og de fleste av de 26 hundene som gikk i klasse 1 , - MÅTTE ned med snuten og snuse på alle disse duftene. Jeg har trent masse med Fargo , - i selvkontroll på godbiter som ligger på bakken mens han skal fokusere på meg, - men løpetid, - tiss og bæsj har jeg rett ogs lett ikke trent nok på!! Så han var desverre nede med snuten noen ganger i starten på første "løp" og fikk noen poeng i trekk for dette. MEN - hipp hipp hurra for godgutten vår!!! Han klarte å komme på 2. plass av 26 deltagere , - med 196 poeng av 200 mulige!!! Gratulerer til Fargogutt for flott debut!!
Etter denne fine prestasjonen fikk har hvile ute i bilen mens jeg så på de andre klassene. Som instruktør følte jeg at jeg trengte litt oppdatering på de andre klassene, og fikk filmet noen av mine gode venner i klassene 2, - 3 og elite. ( blir lagt ut snart ) Jeg fikk også lov til å være med på briefing på alle de andre klassene og fikk snakket masse med dommeren om dommer-regler rundt klassene. Lærerikt og flott at vi har så flotte dommere som er villig til å dele med seg !!! Takk til Torild Fidje for en fin innføring i eliteklassen !!!
Etter en spennende premieutdeling var vi igang med neste konkurranse, - og jeg kunne enda en gang gå en briefing og føle at vi hadde kontroll over de øvelsene vi skulle gå. Men - når man har vært igjennom så mange timer med inntrykk begynte min hjerne å sove litt, ... Banen hadde utrolig mange svinger i både 180, - 270 , - og 360 grader vinkler både til høyre og venstre, så jeg gikk meg rett og slett litt " vill" i banen. Ble helt surrete i hodet og havnet helt feil ut etter en 270 granders vinkel. Det resulterte i at jeg MÅTTE ( for ikke å diske ) gjenta en øvelse og få 3 poeng i trekk av den grunn. ( grrrrrrrr ) Huff for en hundefører!!!Vi fikk KUN disse 3 poengene i trekk på denne banen, - og det vil si at FARGO gikk feilfritt , - og jeg fikk 3 poengtrekk. Resultat i Fargo sitt 2. stevne : 197 poeng!!
I rally-lydighet må man ha 1x minst 190 poeng eller 3 x 170 poeng for å få opprykk til klasse 2 . Fargo klarte 2 x direkte opprykk på en dag :-)) Her kan dere se hans DEBUT i rally-lydighet-.................................................

3 kommentarer:

 1. så utrolig flott Anniken og Fargo!!! så morsomt og gratulerer med en strålende debut med lillegutten din ;)

  klem fra oss

  SvarSlett
 2. GRATULERAR TIL ER BÅDA! :-)
  Ni är ju super duktiga!! :-)
  Klem fra Marie&Aela

  SvarSlett
 3. Åh, Fargo er så søt! :-) Han ser så glad og fornøyd ut og det ser ut til at dere har det veldig hyggelig ut upå der! :-) Kjempefint å se på! Og for noen poengsummer!! Gratulerer så mye!

  SvarSlett