lørdag 5. februar 2011

Great dog. Shame about the handler.....

Plutselig er det helg igjen. Allerede flere dager inne i februar mnd. og vinteren er forhåpentligvis på hell her i Østfold. Milde dager med regnvær har gjort veiene glatte. Både glattisen og formen har gjort at det desverre ikke har vært mulig å fullføre alle de planlagte treningene denne uken. Men vi fikk med oss en fin agilitytrening i Drøbak på torsdagen.
 • Både Scott og Minni fikk en fin trening. Jeg var så heldig at jeg fikk hjelp til å filme meg og Scott. Tanken var å se hvor skoen trykker, og denne filmen var nyttig for meg. Takk til Karine for hjelp til filmingen :-)
 • Det er vanskelig å føre Scott. Han er utrolig kjapp, - og vàr på mine bevegelser, og jeg klarer ikke helt å "time" alt jeg skal gjøre.......... enda. Men den som gir seg har tapt så jeg må bare fokusere mer på de tingene jeg nå vet at jeg ikke helt har fått til enda. Scott er jo superflink han :))) Det er jo luksus å ha en så ivrig hund som også er så opptatt av føreren sin, og lyder hvert eneste lille vink.
 • En ting som gjør det vanskelig for meg å føre Scott er den vonde kroppen min. Den klarer ikke brå bevegelser eller mange "snurrer", uten at jeg blir så svimmel at det svartner. Stiv ryggrad gjør sidebevegelser vanskelige og hjerteproblematikken gjør at jeg ikke kan løpe i stort tempo. Men jeg tror jeg har funnet løsningen for at vi skal klare å komme oss igjennom hele konkurransebaner. Hvis bare Scott kan klare å gå alle hinder uten at jeg løper med, så kan jeg bevege meg mot de stedene som han trenger meg for å komme videre i banen. På filmen fra treningen på torsdag kan dere se litt om hva jeg mener. Scott fullfører slalåmhinderet uten at jeg er tilstede mens jeg plasserer meg slik at jeg kan komme meg i en god posisjon for videre føring i banen. Det samme skjer på neste kombinasjon. Der Scott må fullføre balansebommen uten meg. Han venter i den andre enden med fokus på meg for å få beskjed om hva han skal gjøre videre etterpå. Vi er på gang , - og jeg gleder meg til hver eneste agilitytrening med både Scott og Minni.
 • Minni begynner virkelig også å klare å "hente og fullføre" hinder uten meg tilstede. Det er usedvanlig dårlig hindersikkerhet på hunder i liten klasse 1 , så det hadde vært veldig moro om jeg klarte å få til dette med henne. - og det skal vi klare !!! Den lille damen er lettlært, og ivrig !!! Hun er litt usikker på omgivelser og fremmende, men når hun jobber så ser det ut til at hun glemmer problemene rundt banen og er veldig fokusert på meg og jobben.

1 kommentar:

 1. Hei
  Så fin hjemmeside, fant siden, via linker =) nydlige hunder, og utrolig flink border collie du har =)

  Mvh Inger
  www.agility09.wordpress.com

  SvarSlett