fredag 16. mars 2012

Er det pent å sladre?

 • Jeg er ingen stor tilhenger av sladder. Når jeg var liten så var det stadig noen som sladret på meg til venninner eller til mine foreldre og det var slett ingen hyggelig opplevelse .
 • Men i voksen alder så har jeg innsett at sladder av og til kan være positivt :-)
 • Jeg vil jo gjerne at folk sladrer om at jeg har startet en hundeskole her i Svinndal, og at sladderen er positiv gjør jo heller ikke noe annet enn å skape et godt rykte i hundemiljøet.
 • Gå gjerne inn på hjemmesiden og les nyheter :-)  http://katuranus.cybersite.nu/

  Når vi er inne på tema "sladder" så kan jeg jo sladre om at Scott kommer på x-ord-sidene i "Hjemmet" snart.. Han vet det ikke selv enda, så jeg får vel snart fortelle han det så han slipper å høre det via sladder :-))
 • Jeg har mange fine opplevelser med mine hunder :-) De har lært å komme til meg å sladre når de hører eller ser noen som nærmer seg  når vi er ute å går tur på veien her hjemme.
 • Jeg liker å kunne ha hundene løse, og selv om det ikke er så stor trafikk så hender det at det kommer en og annen bil på veien når vi går turer.  På sommeren kommer det både syklister, joggere, turgåere med og uten hunder , barn og til og med hester.  Derfor er det best om mine hunder som løper løse på veien , - ikke er til hinder for andre , - eller blir påkjørt av biler osv.
 • Derfor har jeg lært hundene at de skal komme og fortelle det til meg når de hører eller ser at noen kommer kjørende / syklende / ridende osv.  Utrolig praktisk :-)
 • I praksis fungerer det sånn at når det kommer noen på veien bak oss eller foran oss og hunden hører / ser dette , så kommer hunden inn og setter / legger seg på grøftekanten ved siden av meg. Jeg trenger ikke å rope inn hunden fordi de vet at de skal komme når det kommer noen.
 
 • Jeg liker å ha en ABSOLUTT  sitt eller/ og  dekk på hundene når jeg kommer ut for situasjoner som kan være litt stressende for hundene.
 • En slik kommando skal kunne sitte uansett hvilken situasjon hunden kommer opp i . Det krever mye positiv trening for at hundene skal bli trygge og selv LIKE å utføre dette, - også på avstand fra meg når det er behov for det ( siden de går så mye løse ).
Jeg skal dele med dere  en liten historie som hendte for en tid tilbake:
Scott og jeg gikk tur nedover veien her. Jeg fikk en telefon og gikk i egene tanker og snakket mens Scott gikk og ruslet et stykke foran meg.  Mitt fokus var slett ikke på han, og vi gikk liksom tur hver for oss.  Plutselig hørte jeg at det kom sykler rundt en sving. Det var to syklister i stor fart som kom veldig brått på meg. Jeg skal innrømme at jeg ble litt stresset og begynte å se meg om etter Scott. Hvor i alle dager var det blitt av han...............
Joda, - han lå i grøfta og ventet på et fri-signal fra meg.
Han hadde rett og slett ikke rukket å sladre til meg om at det kom syklister. De kom sikkert like overraskende på han som på meg .
Men siden han er opptrent til å legge seg ute i grøfta når vi treffer noen på veien så hadde han like godt gjort det på eget initiativ ca 40 - 50 meter foran meg.
Syklistene var tydelig imponerte og kommenterte at de aldri hadde sett en hund som var så lydig før.

 • Ja denne treningen er virkelig nyttig, og jeg kan bare anbefale alle å trene sine hunder til å si ifra  / sladre hvis dere har problemer med å møte folk / biler / hunder osv... 

1 kommentar:

 1. Sladring er fantastisk! Også her imponerer det folk, selv om vi ikke har kommet helt i mål ennå ;)

  SvarSlett